Compra de publicacions

 Instruccions de compra

Icono PDF

Sol·licitud de compra

Icono PDF

BOP preus publics

Icono PDF

 

La Feria de Fallas. 90 años de historia
En complir-se noranta anys de la primera edició oficial de la Fira Taurina de Falles, la Diputació de València vol celebrar l'efemèride recordant, a través d'aquesta publicació i de l'exposició que s'ha mostrat en els corredors de la nostra plaça de bous, els seus antecedents i orígens , així com la seua posterior evolució i desenvolupament. Les seues principals fites, vesprades assenyalades, èxits, triomfs i actuacions brillants i destacades al llarg d'aquest període.PVP 9€
SI DESITJA ADQUIRIR AQUEST LLIBRE ACCEDISCA Al DOCUMENT "SOL·LICITUD DE COMPRA" I SEGUISCA LES INSTRUCCIONS. ENVIE LA SOL·LICITUD A biblioteca.taurino@dival.es
La plaza de toros de Bocairent
El Centre d'Assumptes Taurins de la Diputació de València presenta aquesta publicació sobre els festejos que s'han celebrat durant els últims vint-i-cinc anys en la plaça de bous de Bocairent , quan es compleix el 175 aniversari d'aquesta. La plaça, construïda en una zona denominada com "La Serreta " és una autèntica joia arquitectònica totalment excavada en pedra, que es conserva robusta malgrat el pas del temps, i que presenta un envejable estat de conservació, fruit del treball i l'obstinació de les institucions i els afeccionats locals.PVP 6€
SI DESITJA COMPRAR AQUEST LLIBRE ACCEDISCA Al DOCUMENT "SOL·LICITUD DE COMPRA" I SEGUISCA LES INSTRUCCIONS. ENVIE LA SOL·LICITUD A biblioteca.taurino@dival.es
Quites. Entre sol y sombra
Aquesta edició de "Quites. Entre sol y sombra", -permeta-se'm la immodèstia, una joia literària- compleix la seua desena edició: un nombre rodó. Aquest volum 10 constitueix un compendi d'inquietuds i reflexions entorn de l'art del toreig que brolla de plomes tan heterogènies com brillants. En certa manera,aquesta edició és un orgull per als afeccionats pel nivell intel·lectual dels humanistes que escriuen i donen la cara en aquest acabat de parir número, que, a més, alimenta la dimensió filosòfica, antropològica, poètica, històrica, artística, comunicativa i psicològica de la Festa dels Bous.

Brines (Francisco), Marzal (Carlos), Wolff (Francis), Garcés (Jordi), Esplá (Luis Francisco), Calamaro (Andrés), D'Haro (María Verónica) o Lucas (Antonio), són cognoms amb entitat pròpia que engrandeixen el fenomen taurí. La seua aportació en "Quites" prestigia el ritu de la tauromàquia.

Salvador Ferrer BayarriPVP 13€
SI DESITJA COMPRAR AQUEST LLIBRE ACCEDISCA Al DOCUMENT "SOL·LICITUD DE COMPRA" I SEGUISCA LES INSTRUCCIONS. ENVIE LA SOL·LICITUD A biblioteca.taurino@dival.es
Programa cultural falles 2019
Programa cultural Falles 2018
Manolo Montoliu en el record
Fullet de l'exposició ubicada a la plaça de bous del 14 al 23 de juliol.

Des de l'Àrea d'Assumptes Taurins volem contribuir a mantindre viva la seua llegenda, especialment en un any tan significatiu. Per això, juntament amb la instauració en memòria seua de l'escultura de Manolo Rodríguez com a trofeu definitiu en les gales taurines anuals, inaugurem aquesta Fira de Juliol l'exposició "Montoliu en el record", en la qual es recopilen fotografies , cartells i efectes personals, com ara vestits i capots de passeig, que al seu dia van pertànyer a un dels més importants toreros de plata de tota la història.
Manolete, vist per Finezas
COMISSARI: Antoni Gazquez

ISBN: 978-84-7795-782-9

AUTORS: Antoni Gazquez y Ángel Berlanga

ANY D’EDICIÓ: 2017

Nº DE PÀGINES: 88

MESURES: 22x22

 

 

 

SINOPSI

L'àrea d'Assumptes Taurins de la Diputació ha adquirit un dels fons fotogràfics taurins més importants del món, l'arxiu de la saga coneguda com a Finezas: Joaquín Sanchis Serrano Finezas I, Manuel Sanchis Blasco Finezas II i José Manuel Sanchis Calvete Finezas III. Aprofitant l'adquisició d'esta importantíssima col·lecció i amb motiu del centenari del naixement de Manolete i del setanté aniversari de la seua mortal agafada en Linares, recordem la figura d'un cordovés tan il·lustre com indispensable a l'hora d'entendre el toreig dels nostres dies. Per  això hem comptat amb la col·laboració del Museu Manolete (Villa del Rio, Cordoba) i del seu propietari i director, Francisco Laguna. En l'exposició «Manolete, vist per Finezas» El Monstruo ressorgix novament, i ho fa a València, la terra que li va encimbellar definitivament en la Fira de juliol de 1942 i on, amb el permís de Barcelona, més vegades va fer el paseillo com a matador de bous.

 

 
Bous al carrer
 

COMISSARI: Vicent Nogueroles

ISBN: 978-84-7795-761-4

AUTORS: Carlos Bueno

ANY D’EDICIÓ: 2016

Nº DE PÀGINES: 97

MESURES: 22X22

SINOPSI: El catàleg de l'exposició «Bous al carrer» reunix totes i cada una de les diferents varietats de la festa que es poden veure a la Comunitat Valenciana. Bou per la vila, bou cerrer, bou embolat, bou en corda, bous a la mar, tancaments, concursos de retalladors...manifestacions que formen part dels nostres arrels, història, tradicions i cultura. Cinquanta fotos, en cinquantes carrers de cinquanta pobles, plenes de gent anònima unida per una passió: el bou. Expressions del poble, que van nàixer amb el ser humà i que han perviscut en esta terra de forma extraordinària. Perquè, en paraules de Carlos Bueno, «es a la Comunitat Valenciana on es pot veure i sentir com en molt pocs llocs la valentia i llibertat al sortejar la mort per una necessitat interior difícil d'explicar, però que és inherent a la condició humana».

 
BOUS EN LA PARET. Cartels de la memòria taurina valenciana
COMISSARI: Ricard Triviño

ISBN: 978-84-7795-765-2

AUTORS: Ricard Triviño (coord.), Román de la Calle, Alberto Peñín, Vicente Sobrino, Ángel Berlanga y Concha Baeza.

ANY D´ EDICIÓ: 2016

Nº DE PÀGINES: 187

MESURES: 21 x 35 cm

SINOPSI:

El catàleg de l’exposició «Bous en la paret» (Cartells de la memòria taurina valenciana) naix d’una proposta cultural conjunta del MuVIM i el Museu Taurí, amb dues institucions depenents de la Diputació de València. Es proposa la divulgació d’una breu però alhora significativa part d’un patrimoni que alberga l’Arxiu Provincial i el Museu Taurí, que el componen al voltant de 2.835 cartells de temàtica taurina que van des dels primitius de mitjan del xix fins als produïts en els tres primers lustres de l’actual segle.

L’exposició compleix, a més de l’objectiu de la divulgació d’un patrimoni artístic i el reconeixement dels principals protagonistes que van participar en la creació d’aquest fons patrimonial expressat en obres de reconegut valor artístic.

Els cartells col·laboren eficaçment en la recreació de la memòria de la tauromàquia valenciana en un període que supera el segle i mig d’història.

 
La tauromàquia d’Antonio Tomás
Autor del text: Concha Baeza

ISBN: 978-84-7795-732-4

Any d’edició: 2015

Nre. de pàgines: 68

Sinopsi:

     Antonio Tomás ens presenta esta mostra de tretze pintures i sis gravats, amb unes tècniques innovadores, en els quals ens proposa una visió fins a un cert punt estàtica i especialment profunda de la festa dels bous. Una visió que ens invita a canviar el punt de vista proposant una reflexió sobre el bou i el torero, sobre la magnificència de la natura, sobre la soledat davant del destí. El públic aficionat agrairà a l’artista, veterà professor i acadèmic, esta innovadora proposta estètica. L’exposició de Tomás descobrix una dimensió nova del toreig.

Pàgines